Frakt 29 kr | Kundtjänst

50 % på allt - Aktivera koden TÖM i Varukorgen!

Apelsin Eterisk olja EKO, 10 ml

Apelsin Eterisk olja EKO, 10 ml
Varumärke: Crearome
Artikelnummer: CR2018
Tillgänglighet: I lager
44.00kr
Antal:  

Apelsin Eterisk olja EKO, 10 ml

Apelsin eterisk olja

Apelsinolja utvinns ur skalen genom en sorts rivning och pressning. Det görs ihop med utvinningen av apelsinjuice! Apelsinolja kommer från Italien, Spanien. Brasilien, Florida m fl länder.

Doften är den typiska doft av apelsin flyktig, söt, varm, klar och frisk! Doften står verkligen för SOL, ljus och värme och är ett självklart val i aromalampan under det mörka vinterhalvåret. Doften har en lugnande inverkan samtidig som den verkar upplyftande, ger sol och glädje till sinnet och kan vara ett stöd vid nedstämdhet, stress och oro. Oljan kan användas i hud/massage/badolja och tillsätts främst för sin positiva effekt på sinnet. Den kan också vara en hjälp vid tillfällig svullnad i benen och vid celluliter samt vid fet hy.

Hudvård används främst i olja/vax produkter som t.ex läppcerat för att ge god smak. Ansiktsolja för fet, trött, stressad eller mogen hud och kan ha en sammandragande effekt. Den hjälper att hålla på fuktigheten och ökar regenerationen i huden genom sitt rika innehåll av karotin. Karotin är ett förstadium till A-vitamin, är fettlösligt och finns i apelsinskalet och följer med den eteriska olja när den pressas ut. Ju mer karotin desto mörkare färg på skalet och därmed också på oljan. Karotinets regenerande effekt på huden är värdefullt i t ex ansiktsoljor och krämer, anti age.

Apelsinoljan är känslig för oxidering genom sitt innehåll av limonen ( 90%) och bör användas upp inom 1-2 år. Efter att flaskan är öppnad bör den förvaras i ett kylskåp. Blandas den i en vegetabilisk olja bör blandningen tillsättas en antioxidant såsom E-vitamin eller rosmarin antioxidant.

Dosering 1-2% i salvor, oljor, läppcerat. Används alltid utspädd. Bör aldrig används i större mängder på huden, då den kan ha en uttorkande effekt. Apelsinolja gör inte huden ljuskänslig såsom andra citrusoljot gör!

Storlek
10 ml

INCI
Citrus aurantium dulcis*. * = Ekologiskt odlad.

Skriv en recension

Ditt namn:


Din recension: OBS: HTML översätts inte!

Betyg: Dålig            Utmärkt

Ange koden i rutan nedan: